پیشنهاد می شود از حالت شب استفاده نمایید. بدین منظور بر روی دکمه بالا کلیک کنید

دانلود با لینک مستقیم

نقش اسیدها در صنعت کشاورزی

نقش اسیدها در صنعت کشاورزی

0
(0)

سدیم هیدروکسید یا کاستیک سودا با فرمول مولکولی NaOH، یکی از پرمصرف ترین مواد شیمیایی در صنعت است. از این ترکیب در صنایع داروسازی، کاغذسازی و تولید انواع شوینده ها، تهیه صابون، صنایع آلومینیوم سازی، صنعت نساجی و … استفاده می‌ شود. سود پرک 98 درصد نقش خنثی کننده PH محیط را دارد.

این ترکیب به عنوان یک واکنشگر دهیدروکلریناسیون مصرف می شود. این ترکیب به عنوان ماده غنی از سدیم به کار می رود. اکنون کشورهای زیادی در حال تولید کاستیک سودا هستند.

کاربرد سودپرک98درصد در تولید کرافت کاغذ

در خمیر کاغذ وجود چیپس چوب از چالش های بسیار بزرگ می باشد که به شدت بر کیفیت نهایی کار تاثیر منفی دارد. برای حل این مشکل می توان از ترکیب هیدروکسید سدیم و سولفید سدیم استفاده نمود. ترکیب این دو ماده شیمیایی در نهایت محلول White Liquor را بوجود می آورد.

پس از ورود این محلول به خمیر کاغذ واکنش های متعددی انجام شده و به مرور مقدار هیدروکسید سدیم در آن کاهش پیدا خواهد کرد. با کاهش مقدار هیدروکسید سدیم محلول با تغییر در ویژگی های ظاهری و خواص شیمیایی مواجه شده و محلول باقی مانده Green Liquor نامیده میشود که حاوی کربنات سدیم است.

با کاهش هیدروکسید سدیم در خمیر کاغذ هنوز مقدار زیادی از ناخالصی ها وجود دارد که می توان آنها را با آهک برطرف نمود. پس از جداسازی کربنات سدیم و انجام فرآیندهای کلسینه شدن، در نهایت محلول black Liquor باقی خواهد ماند

در خمیر کاغذ وجود چیپس چوب از چالش های بسیار بزرگ می باشد که به شدت بر کیفیت نهایی کار تاثیر منفی دارد. برای حل این مشکل می توان از ترکیب سود پرک 98 درصد و سولفید سدیم استفاده نمود. ترکیب این دو ماده شیمیایی در نهایت محلول White Liquor را بوجود می آورد.

پس از ورود این محلول به خمیر کاغذ واکنش های متعددی انجام شده و به مرور مقدار هیدروکسید سدیم در آن کاهش پیدا خواهد کرد. با کاهش مقدار سود پرک محلول با تغییر در ویژگی های ظاهری و خواص شیمیایی مواجه شده و محلول باقی مانده Green Liquor نامیده میشود که حاوی کربنات سدیم است.

با کاهش هیدروکسید سدیم در خمیر کاغذ هنوز مقدار زیادی از ناخالصی ها وجود دارد که می توان آنها را با آهک برطرف نمود.

کاربرد سود پرک در تولید کاغذ بازیافتی

از دیگر موارد کاربرد کاستیک سودا در تولید کاغذ می توان به بهبود خمیر کاغذهای بازیافتی اشاره نمود. وجود جوهر باقی مانده روی کاغذهای باطله و مصرف شده منجر به تغییر رنگ خمیر و کاهش کیفیت آن میشود. برای رفع این مشکل می توان از سود پرک در خمیر کاغذ بازیافتی استفاده نمود. این مواد پس از ورود به خمیر کاغذ با سرعت بسیار بالا جوهر را حذف نموده و کیفیت نهایی خط تولید کاغذ را تا حد زیادی افزایش می دهند.

استفاده از سود پرک 98 درصد در سفید کردن کاغذ

یکی از مهم ترین فاکتورها در تعیین کیفیت کاغذ، رنگ آن می باشد. هر اندازه کاغذ سفید و صیقلی تر باشد، به همان نسبت کیفیت آن نیز بالاتر خواهد بود. استفاده از سود پرک در روند حذف چیپس کاغذ در خمیر اولیه آن یکی از مهم ترین گام ها در این زمینه می باشد. علاوه براین، سود پرک به دلیل واکنش پذیری بالا خاصیت رنگ بری قوی داشته و برای حذف رنگ قهوه ای چوب را از کاغذ دارا هستند.از جداسازی کربنات سدیم و انجام فرآیندهای کلسینه شدن، در نهایت محلول black Liquor باقی خواهد ماند.

نقش اسید سولفوریک در تولید کودهای شیمیایی کشاورزی

عمده ترین کاربرد اسید سولفوریک در تهیه کود شیمیایی فسفاته می‌باشد. تولید کودهای شیمیایی ۶٠ درصد بازار مصرف اسید سولفوریک را به خود اختصاص داده است . صنایع معدنی و فلز ی نیز در حدود ۴ درصد بازار مصرف جهانی اسید سولفوریک را به خود اختصاص داده است. در ادامه موارد کاربرد اسید سولفوریک به تفکیک شرح داده شده است.

نرخ رشد مصرف و خرید اسید سولفوریک خالص در ساخت کودهای شیمیایی در آمریکا بین سالهای ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۷ حدود ۲٫۲ درصد بوده است و این میزان در طی سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۴ به حدود ۳٫۹ درصد رسیده است. اسید سولفوریک در تولید اسید فسفریک، کود سولفات آمونیوم و کود سوپرفسفات نرمال به صورت مستقیم مصرف می گردد. اسید فسفریک خود ماده اولیه تولید کودهای مختلف فسفاته است.

  • اسید فسفریک

بخش عمده اسید سولفوریک جهان جهت تولید اسید فسفریک از فرایند مرطوب (Wet Process) مورد استفاده قرار می‌گیرد. شایان ذکر است که در تولید اسید فسفریک کوره ای از اسید سولفوریک به عنوان ماده اولیه استفاده نمی‌شود. البته در سال‌های اخیر حجم بالای تولید اسید فسفریک از فرایند مرطوب موجب شده است تا اسید فسفریک تولید شده از این فرایند خالص‌سازی شده و علاوه بر تولید کودهای شیمیایی در صنایع دیگر نیز بجای اسید فسفریک کوره ای نیز مورد استفاده قرار گیرد. باتوجه به بالا بودن میزان تولید اسید فسفریک جهان از اسید سولفوریک، بازار اسید سولفوریک بسیار تحت تأثیر بازار جهانی اسید فسفریک و کودهای شیمیایی تولیدی از آن قرار دارد.

  • کود سولفات آمونیم

بخشی از اسید سولفوریک جهان در تولید کود سولفات آمونیوم مصرف می گردد . در این فرایند از آمونیاک و اسیدسولفوریک استفاده می‌شود.

  • کود سوپر فسفات نرمال

کود سوپر فسفات نرمال(NSP) از اضافه کردن اسید سولفوریک به سنگ فسفات تولید می شود. در این فرایند فسفات موجود در سنگ، به منوکلسیم فسفات منوهیدرات (Gypsum) تبدیل می‌شود. این ماده سبب می‌شود که کود سوپر فسفات نرمال کمترین میزان P2O5 را در بین کودهای فسفاته دارا باشد و لذا مصرف آن محدود می باشد.

  • استفاده مستقیم از اسید سولفوریک

بخش اندکی از اسید سولفوریک مورد استفاده در صنایع کود شیمیایی نیز بطور مستقیم در مخلوط کودهای مایع مورد استفاده قرار می گیرد.

نقش اسید نیتریک در صنعت کشاورزی

همین که فصل بهار فرا می‌ رسد و روزها طولانی‌ تر و تابش خورشید به سمت زمین بیشتر می‌ شود و بهترین فرصت برای روییدن گیاهان فرا می‌ رسد، نیاز بیشتری به نیتریک اسید 55 درصد در باغبانی احساس می‌ شود. یک کشاورز و پرورش دهنده واقعی همان قدر که مشتاق است گیاهانش از نور خورشید برای تولید محصولات سالم استفاده نمایند، نیازمند یک سیستم آبیاری و کوددهی عالی برای گیاهان تحت کشت خود خواهد بود. چرا که با دریافت سطح مناسب آب و مواد مغذی زمینه لازم برای رشد استاندارد گیاهان فراهم می‌ شود. نیتریک اسید محصولی است که در تامین سلامت سیستم آبرسانی و تنظیم میزان pH خاک تاثیرگذار می باشد و محور اصلی بحث ما در این مقاله است.

ریختن دانه های سفید رنگ روی خاک گیاهان کوچک

با استفاده صحیح از نیتریک اسید در باغبانی و کشاورزی، سطح pH آب به مقدار مورد نظر کاهش می‌ یابد. با این عمل، کربنات کلسیم حل می شود و فرآیند رسوب پذیری این ماده به حداقل می‌ رسد. اما این تنها هدف استفاده از نیتریک اسید در باغبانی نیست. بلکه، از این ماده به عنوان یک منبع غنی نیتروژن استفاده می گردد. به طوری که نیاز خاک به نیتروژن برطرف می شود و زمینه برای رشد محصولات و گیاهان سالم تر فراهم می گردد. از این رو، به وقت کود دهی محصولات باغی، اسید نیتریک همواره مورد توجه است. بنابراین، جای تعجب نیست اگر در سالهای اخیر در کشاورزی با حجم بالای تقاضا و استفاده از نیتریک اسید در باغبانی و کشاورزی مواجه هستیم.

       دانلود
به این برنامه امتیاز دهید

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیازها: 0

اولین نفری باشید که به این مطلب امتیاز می‌دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *