شاید یکی از داغترین اخبار به طور روزانه در عصر تکنولوژی، مربوط به استفاده از هوش مصنوعی و کشف زوایای مختلف این مسئله باشد. در واقع هوش مصنوعی در بسیاری از جایگاهها و حتی موقعیتهای شغلی به یک رقیب اصلی و قوی برای انسانها تبدیل شده است. بعضی از افراد به دلیل استفاده از هوش مصنوعی موقعیت شغلی خود را در معرض خطر میبینند چرا که در بعضی موارد هوش مصنوعی جایگزین انسانها شده است.
با این حال دلایل اصلی این اتفاق، سرعت، دقت و کیفیتی است که هوش مصنوعی در انجام امور به کار برده و روز به روز بر کیفیت آن افزوده میشود. اگر از بُعد هزینه به این مسئله نگاه کنیم؛ هوش مصنوعی توانسته تا تاثیر به قابل توجهی در کاهش هزینهها داشته باشد.
حال، شرکت نرم افزاری نرمآوا با طراحی نرم افزار بایگانی اسناد به کسب و کارها امکانات بسیاری جهت خودکارسازی امور با استفاده از هوش مصنوعی و OCR (نویسه خوان نوری) ارائه کرده است. در ادامه به کاربرد هوش مصنوعی و OCR در نرم افزار بایگانی اسناد پرداخته میشود.
کاربرد OCR
نرم افزار بایگانی اسناد با بهرهگیری از فناوریهای روز دنیا، سبب ایجاد تغییرات گستردهای در نحوه انجام امور شده است. سازمانهایی که به صورت روزمره با اسناد چاپی و دست نویس سر و کار دارند؛ با استفاده از این نرم افزار نیازی به تایپ و نوشتن دوباره این اسناد نخواهند داشت.
از آن جایی که کاغذبازیهای اداری و سازمانی سبب بالا رفتن هزینهها و اتلاف زمان زیادی میشوند، میتوانند در چرخهی سازمانها زیانآور باشند و تا حد زیادی بهرهوری را کاهش دهند. همچنین در بعضی از موارد، آنچنان درخواستها زیاد است که فرصت تایپ و دوباره نویسی وجود ندارد و عملا رسیدگی به این درخواستها با تاخیر زیادی همراه است و در نهایت سبب نارضایتی متقاضیان میشود. از این رو استفاده از این ابزارها به شدت توصیه میشود. در حال حاضر در سیستم بانکداری و سیستمهای حقوقی از هوش مصنوعی و OCR به کرات استفاده میشود.
کاربرد OCR در کسب و کارها
به طور کلی کاربردهای فناوری OCR در کسب و کارها عبارت است از:
- تبدیل اسناد فیزیکی به دیجیتالی
- استخراج اطلاعات موجود در اسناد اعم از نام و نام خانوادگی، شماره تلفن، ایمیل، کد ملی و آدرس اشخاص و سازمانها
- شناسایی متنهای چاپی و دست نویس
- پشتیبانی از زبانهای خارجی به خصوص زبان انگلیسی (قابل استفاده در شرکتهای بینالمللی)
- تشخیص اسناد جعلی و امضاهای تقلبی
- پشتیبانی از فونتهای رایج زبان فارسی
- جستجوی اسناد مورد نظر در کوتاهترین زمان ممکن
- نظارت، تجزیه و تحلیل اسناد در چارچوب قوانین تعریف شده
- ذخیرهسازی و بایگانی اسناد به طور خودکار با توجه به استفاده از نرم افزار بایگانی اسناد
OCR در نرم افزار بایگانی
نرم افزار بایگانی اسناد با استفاده از تکنولوژی OCR که به شناسایی و بازخوانی کاراکترها کمک میکند، اقدام به استخراج متن درون تصویر اسکن شده کرده است. با این قابلیت، دیگر نیازی به تایپ دوباره متن نامهها و اسناد کاغذی نیست! همچنین با استفاده از این نرم افزار میتوان سند مورد نظر را به یک فایل قابل ویرایش متنی تبدیل کرد. پس از آن نیز میتوان تغییرات مورد نیاز را در آن اعمال نمود. ضمنا این مزیت را باید در نظر گرفت که در این اسناد قابل ویرایش میتوان به جستجوی کلمات و جملات مورد نظر پرداخت.
در واقع فناوری OCR به کاربران این امکان را میدهد که تمامی اجزای موجود در تصاویر اسکن شده، اعم از حروف و کلمات را استخراج کرده و آن را به یک فایل متنی تبدیل نماید. ضمنا با توجه به پشتیبانی از زبان فارسی، این نرم افزار قابلیت شناسایی غلطهای املایی متن را نیز دارد.
قابلیتهای OCR در نرم افزار بایگانی
سوالی که در این قسمت مطرح میشود این است که چگونه نرم افزار بایگانی اسناد تمامی این وظایف را انجام میدهد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که این نرم افزار از قدرت تجزیه و تحلیل اسناد فیزیکی و کاغذی برخوردار است. از این رو در چندین مرحله میتواند فایل اسکن شده را به یک فایل متنی تبدیل کند. این مراحل به شرح زیر اند:
تبدیل سند به تصویر
در این مرحله فرد متصدی، سند را درون اسکنر قرار داده و اقدام به اسکن میکند. سپس سند به یک تصویر سیاه و سفید تبدیل شده و به ارزیابی تمامی کاراکترهای موجود میپردازد. پس از آن نیز بخشهای مختلف سند، اعم از متن، صفحات و نمودارهای گرافیکی از یکدیگر متمایز میشوند.
شناسایی کاراکترهای اسناد با استفاده از هوش مصنوعی
در مرحله بعد، هوش مصنوعی به کمک روشهای شناسایی کاراکترها میآید و به تشخیص حروف، کلمات، عبارات، اعداد و پاراگرافهای موجود در متن تصاویر میپردازد. اینجاست که هوش مصنوعی از قابلیتهای تشخیص از پیش تعریف شدهی خود، استفاده کرده و به درک دقیقتری از سند دست پیدا میکند
عیب یابی و رفع مشکلات موجود در سند
در آخر با استفاده از آموزشهایی که به هوش مصنوعی داده شده است، این مقوله با بررسی دوباره سند و استفاده از فرهنگ لغات و اصطلاحات رایج به تجزیه و تحلیل دوباره میپردازد. پس از بررسی، در صورت رویت هرگونه ایراد اقدام به اصلاح آن میکند.
ویژگی و امکانات OCR برای بازیابی اسناد و مدارک
فناوری OCR پس از تبدیل اسناد تصویری به متن قابل تغییر، امکان جستجو را فراهم میکند. در واقع فایلی که خود OCR به متن تبدیل کرده است، خودش هم قادر به جستجو و بازیابی اطلاعات موجود در آن میباشد. برای مثال در فایلی که مشخصات افراد ثبت شده و پس از تبدیل به متن بایگانی شده است، از طریق این نرم افزار امکان بازیابی آن نیز وجود دارد.
با توجه به پشتیبانی OCR از زبانهای خارجی، امکان جستجوی کلمات خارجی نیز وجود دارد. همچنین لازم نیست برای جستجوی اطلاعات، به طور دقیق و عینا نام و مشخصات آن را وارد کرد! در واقع فقط با وارد کردن بخشی از اطلاعات میتوان مورد جستجو شده را یافت.
OCR مناسب چه سازمانهایی است؟
از این فناوری میتوان در شرکتهایی که کارمندان و مشتریان زیادی دارند، استفاده کرد. همچنین کسب و کارهایی که خدمات زیاد و متنوعی را ارائه میدهند، این فناوری میتواند برای بازیابی اطلاعات سفارشها، محصولات و مشتریان به آنها کمک کند. ضمنا، سازماهایی که دارای پیشینه طولانی و واحد بایگانی آنها از اسناد و مدارک پر شده است، با استفاده از این فناوری، میتوانند به راحتی اسناد را اسکن کرده و روشهای دیجیتالی را جایگزین روشهای فیزیکی نمایند.
همچنین نرم افزار اتوماسیون اداری و نرم افزار دبیرخانه نرم آوا هم از فناوری OCR پشتیبانی می نماید.
نحوه دریافت دمو
شرکت نرم افزاری نرم آوا با ارائه نرم افزار بایگانی اسناد و با استفاده از فناوری OCR و همچنین بهرهگیری از هوش مصنوعی، تمامی نیازهای کسب و کارها و سازمانهایی که با اسناد چاپی و دست نویس به طور مداوم سر و کار دارند را برطرف نموده است. همچنین این شرکت با ارائه دموی رایگان این نرم افزار، به مدیران فرصت امتحان و تصمیمگیری جهت تهیه محصول را پس از تجربه کاربری داده است.
برای دریافت دموی رایگان این نرم افزار، به وب سایت شرکت نرم افزاری نرم آوا مراجعه کنید و از طریق صفحه نرم افزار بایگانی اسناد، فرم درخواست دمو را پر نمایید. پس از پر کردن فیلدهای فرم اعم از نام و نام خانوادگی، شماره تلفن همراه و آدرس ایمیل، روی گزینه درخواست دمو کلیک کنید. پس از آن طبق اطلاعات بدست آمده، کارشناسان شرکت نرم آوا در کوتاهترین زمان ممکن ، اقدام به برقراری ارتباط با متقاضیان خواهند کرد.
انتشار از طریق پابجت
دیدگاهتان را بنویسید